10 Kasım 2013 Pazar

Kitap Canavarları'nın 3.Blog Turu-Uykusuzlar/Gülşah Elikbank :)



Herkese kocaman bir merhaba:) Kitap Canavarları olarak 3.blog turumuza kadar geldik çok şükür:)
Yukarıda tur takvimimizi görebilirsiniz ayrıca Kitap Canavarlari face adresimizden diğer canavarlara ulaşabilirsiniz..
 

 
UYKUSUZLAR/GÜLŞAH ELİKBANK
 Kitabın kapağı ve ismi çok hoşuma gitti.İlk defa bayan bir Türk yazardan fantastik kitap okudum.Umarım Gülşah Elikbank gibi birçok yazarımız daha olur ve insanlarımız fantastik kitapları küçümsemeyi bırakır.
Kitabımıza gelirsek:) Kitabı okurken yanınızda mutlaka bir kurşunkalem bulundurmanızı tavsiye ederim çünkü altını çizeceğiniz çok yer olacak bana güvenin.Eminim neden romanın adının uykusuzlar olduğunu merak ediyorsunuzdur hemen açıklıyorum.Yazarın deyimiyle uykusuzlar:Düş gezginleri;insanların rüyalarına sızabilen,gerek görürlerse rüyalarda düzenlemeler yapabilen hatta dünyayı ilgilendiren bir mesele varsa;rüyayı tamamen değiştirebilen bir ırk.İşte uykusuzlar bu işleri yapıyorlar rüyalarımıza girip bazı şeyleri düzeltebiliyorlar.Tabi kitapta geçen tek gizemli varlıklar uykusuzlar değil heyecanı kaçırmamak adına okuyun ve görün diyeceğim:)
Kitapta tahmin edebileceğiniz gibi rüyalara büyük bir yer verilmiş.İnsanın okuyupta meraklanmaması elde değil.Zaten her zaman rüyalar konusuyla ilgilenmişimdir bu kitapta üstüne tuz biber oldu.Ayrıca kitapta bilinçli rüya görmekle ve rüyalarla ilgili birçok bilgi var bunlar kitabı ilginç yapan başka yönler.Kitabın ısınamadığım tek yönü başkarakterimiz Nina'ydı.Bir türlü onun duygularını anlayamadım.Birde Ares'le olan ilişkisi bana hiç gerçekçi gelmedi malesef eğer buraları keyifle okusaydım kitap benim için çok farklı olacaktı.
Yaşadıkları maceralar,diğer ırklarla olan gizli savaşlar,tüm o gizemler,rüyalar...Bunların hepsini uykusuzlarda görüyoruz.Kitabın hiç beklemediğim bir şekilde bittiğini söylemem gerek gerçekten sonunu okurken çok şaşırdım.Kitabı tavsiye ederim hem çok yaratıcı fantastik bir türle tanışmış olursunuz hemde Türk fantastik yazarlara destek vermiş olursunuz.
Şimdi gelelim yazarın çok okunan diğer serisine:)
 
 

SİYAH NEFES/GÜNEBAKAN ÜÇLEMESİ 1
On sekiz yaşındaki Nil'in yolu lanetlenmiş bir kasabaya düşer. O bu kasabaya dışarıdan gelebilen tek kişidir. Nil orada aşkı Kayra'yı bulacaktır... Uyku tozları serpen Fimes, kara kediye dönüşen Aneko, yetenekleri kopyalayabilen Nil ve Kayra kötülüğü altedebilmek için amansız bir mücadele veriyor. Karşılarına habis bir Kader Bulutu ve diğer zorluklar dikilmiş durumda. Aşk için her şeyden vazgeçer miydin? Yoksa sorumluluklar mı ağır basardı? Karşılıklı aşkın gözü kör olabilir mi? Nil'in sadık koruyucusu Fimes kızın aşkına niye şaşar? Yüz elli yıllık laneti sonlandırmada bu aşkın rolü olacak mıdır? Laneti başlatan şey bir aşksa, diğer bir aşk çözüm sunabilecek midir? Her aşık gerçekten bir savaşçı mıdır? Bu sorular Siyah Gül ile Gelincik arasına gerilmiş incecik bir altın iplik. Nil ile Siyah Nefes'in sırrını çözmek üzere Mavi Dağ'a doğru yolculuğa çıkarken aklımızdan geçenler bunlar.

"Gülşah Elikbank kendine has fantastik bir dünya yaratmayı başarmış genç bir yazar. 'Siyah Nefes' Günebakan üçlemesinin ilk kitabı. Günebakan çiçeği yüzünü hep güneşe döner. Gülşah Elikbank da yüzünü kendi esin güneşine çevirmiş. 'Gözlerini kapa, yüreğini aç. Gidilecek yol senin içinden geçiyor…' demesi boşuna değil. Yazar kendine has bir dil, fantastik oyun alanı ve karakterler yaratmış. Modern anlatımla esrarlı bir masal kozası örmüş. Bu türü sevenler için gerçek bir okuma şöleni."
Sadık Yemni

"Gülşah Elikbank, hayal diyarının askerlerinden biri. Güçlü anlatımını, hikayeci yönüyle desteklemiş. Bir üçleme kurgulamak en az kitabın kendisi kadar ilginç bir macera yolculuğudur. Ona bu yolculukta eşlik etmek okura çok şey katacaktır. Hayal ettiğimiz dünyaların bu dünyadan daha az gerçek olduğunu kim iddia edebilir ki."
Orkun Uçar
 
MAVİ DAĞ/GÜNEBAKAN ÜÇLEMESİ 2
Türk fantastik edebiyatının güçlü kalemi Gülşah Elikbank yine kendine has bir dünya yaratmış "Mavi Dağ"da... Kasabaya çöken lanetten kurtulamadan gözlerini 'gerçek' hayatta açan Nil ve Kayra'nın macerası sizleri de Mavi Dağ'a sürükleyecek.
Siyah Nefes isminin gizemi çözülürken, bambaşka gizemler serpilecek yolunuza. Supay'ın karanlık güçleri çoğalırken Günebakan Nil ve arkadaşları Ruhlar Konseyi'nin karşısında.
Üstelik Nil ve Kayra'nın efsaneleşen aşkı hiç beklemediği bir tehdidin pençesinde.

Kader ayağımızdaki pranga mıdır? Aşk, savaşmanın en yalın haliyse eğer; kim karşısında durabilir bu savaşın? Birini kaybetmek, onsuz yarım kalmak mıdır yoksa asıl olan onsuz yok olmak mıdır? Her sayfasını merakla çevireceğiniz Mavi Dağ'da heyecan hiç bitmeyecek!
 
 
KIZIL ÖLÜM/GÜNEBAKAN ÜÇLEMESİ 3

Fantastik Edebiyatın Genç ve Güçlü Kalemlerinden Gülşah Elikbank'ın hayat verdiği ve gençler arasında kısa sürede efsaneleşen Günebakan Üçlemesi son buluyor.
Kararsızlık kör bir bıçak gibidir, kestiği her şeyi parçalar ve yırtar. Öyleyse bir karar vermeliydi Nil! Aşkı ve yaşamı arasında ya da belki kaderi ve ailesi arasında...
Nil ve arkadaşları kasabadaki laneti ortadan kaldırmayı başarabildi mi? Nil'in kalbinin yaptığı seçim, onları nasıl etkileyecek? Fimes'in aşkında geri adım atmaması işleri nasıl değiştirecek?
Aydınlığın Şövalyesinin kılıcı Supay'ın karanlık gücü karşısında yeterince güçlü olacak mı?

Ayrıca yazarın uykusuzlarla ilgili habertürkün kitap ekinde çok güzel bir söyleşisi var.
Son olarak İthaki Yayınlarına desteklerinden ötürü çok teşekkürler:)
Ve çekilişimiz:)
 


a Rafflecopter giveaway

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba
Bundan böyle bu güzel bloğun takipçisiyim. Ben de bloğuma beklerim.
Görüşmek üzere…

zehraツ dedi ki...

hoşgeldin teşekkür ederim:)
hemen göz atıyorum:)