28 Eylül 2012 Cuma

Okudum:)

















Fahrenheıt 451/Ray Bradbury

Daha okullar başlamadan önce bitirmiştim bu kitabı tembelim işte yazamadım bir türlü.Kitaba gelirsek kitabın güzel olmasının nedeni yazarın dili değil öncelikle onu söylemeliyim.Yazarın diline pek alışamadım açıkçası ama kitabın konusu geri kalan tüm eksiklikleri kapatıyor.Öyleki kitabı okurken kitapların yakıldığını bir dünyayı düşünürken buluyordum kendimi.Sonra hemen kafamdan atıyordum bu düşünceyi gerçekten çok korkunç bir şey.Kitapların yakıldığı kitap okuyanların deli sanıldığı bir dünya düşünün.Sizinde içiniz sıkıldı değil mi? Fahrenheıt 451 herkesin okuması ve üzerine düşünmesi gereken bir kitap.Ayrıca kitapların değerini bilmemiz,kitapsız bir dünyanın nasıl olacağını anlamamız nedeniyle de okunmalı okutulmalı..
Lise edebiyat öğretmenleri bize böyle kitaplar okutsa o kadar güzel olurdu ki belki o zaman ergen diye nitelendirilen yaşıtlarım (kendimi katmıyorum:D) cep telefonlarını bırakıp biraz düşünebilirlerdi.Belki o zaman kitap okumanın değeri anlaşılabilir yetişkinlerde bu 'yeni nesil' hiç kitap okumuyor diye çığırmayı keserdi! Hatırlatırım yetişkinler biz gençleri yetiştirenler sizlersiniz siz neyi ekerseniz onu biçiyorsunuz...






2 yorum:

Kitap Kurdum Melih dedi ki...

blogunuzu çok sevdim ve hemen takip listeme aldım. Samimi üslubunuzla güzel olmuş. Yeni blog hayatımda örnek alabileceğim sitelerden biri oldunuz :)

zehraツ dedi ki...

çok teşekkür ederim umarım sende blog yazmaktan keyif alırsın:):)