9 Kasım 2014 Pazar

Tüyap 2014 :)

Bu yıl sanırım ilk defa Tüyap'a açıldığı ilk gün gittim.Ablam ve iki kuzenimle beraber tramvay ve metrobüs ikilisinden sonra Tüyap'a vardık.Bu yıl Tüyap'ın benim için anlamı farklıydı çünkü 2 yıldır dersane yüzünden koştura koştura kitapları alır,eve gelip nefes bile almadan dersaneye koşardım.Ne kadar yorucu olduğunu tahmin edebilirsiniz sanırım.Bütün o poşetleri açmadan,verilen hediyelere, aldığım kitaplara doyamadan dersaneye gider orada da bir ton yorulur;eve geldiğimde hiçbir şeye halim kalamadan öylece yatardım ama bu yıl her şey değişti.Bugünleri ne kadar çok beklediğimi,haftasonlarını hiçbir şey yapmadan keyifle geçirmenin ne kadar müthiş bir şey olduğunu haftasonları dersaneye gitmeden ya da çalışmadan bilmek çok zor.Kendinize ayırabildiğiniz her anın keyfini çıkarın çünkü bunu yapamayan insanlar var..
Neyse ben yine konu dışına çıktım geri dönüyorum :) Tüyappp!! Yine harikaydı ve dün gitmeme rağmen hala kollarım ağrıyor. :)


Go! kitap harika bir stand yapmış ve çok beklenen kitapların da resmini koymuş.Standa bayıldım özellikle televizyonda The 100 dizisinin oynaması çok hoşuma gitti :) Diziye bayılıyorum..:D


Hemen yanında Arkadya yayınları vardı.Yine şeker mi şeker bir stand yapmışlar.Ablam ve kuzenim baya takıldılar burada çekiştirip götürmek zorunda kalacaktım neyse ki Sarah Jio kitabı alıp ayrıldılar:)


Çok şekerler :)


Yabancı yayınlarına meraktan uğradık.Çok tatlı bir kız vardı o ilgilendi bizimle.Aşka Var Mısın'a olan hayranlığımızı anlattık ablamla.Ama alacak bir kitabım yoktu o yüzden vedalaştık yolumuza devam ettik :)


Bütün Martı kitaplarını fuarda ucuz olduğu için fuara bekletiyordum.Standı görünce saldırdım :D
Merak ettiğim bütün kitapları gönül rahatlığıyla aldım.Çünkü hepsi 10 TL idi!! Diğer yayınevleri bu size gelsin!


Bak Nemesis'e laf edemem işte onlarda çok indirim yapıyorlar.Geçen sene Tüyaptan aldığım kitap baskı hatalı çıkınca bu yıl geri getirdim.Değiştirmezler diye korkmuştum çünkü fişim yoktu ve bu kitabı okumayı çok istiyordum.Ama standaki nazik kadın bizzat ilgilendi ve yenisiyle değiştirdi.O an o kadar rahatladım ve mutlu oldum ki anlatamam.İlginiz için teşekkür ederim Nemesis :)


Tutmayın beni diye bağırarak atladım bu standa tabi içimden :D Ya bir yayınevinin her kitabımı güzel olur ya.Kendime zor hakim oldum hepsini kucağıma toplayıp kaçasım vardı :D Tabi yine %20 gibi internette bile burun kıvırdığım bir indirimle gelmiş Pegasus.Sırf çantaları için aldım (desem yalan olur) :D


Ephesustaki kızlarda çok tatlıydı.Pabucumun Ajanı 2'yi konuştuk.Aslında Hiçliğin Kıyısında'yı almayı çok istiyordum ama çok pahalı ya :( Başka sefere dedim ve burdan da boş döndüm ama konuşmalarımız çok keyif vericiydi.Zaten bu blogu da o yüzden bu kadar çok seviyorum ya.Hiç tanımadığın insanlarla kitaplar hakkında konuşmak kadar güzel bir şey var mı?  :)




Ben bu sahneyi görünce bir gidip geldim :D Pekala bu standa ki rezilliklerimizi gören olduysa unutabilir mi? :D Her şey ablamın Aynı Yıldızın Altında kitabının film kapaklı baskısını görünce başladı :D Bir yandan bana diğer yandan çok tatlı kadın görevliye ağlandı.Defolu kapak var mı diye sordu bana verin falan diye :D O sırada ben koptum kuzenlerimde zaten bütün Tüyap boyunca ablamla bana güldüler.Öteki standda Senden Önce Ben poşeti bulamayan ablam bu standdan istedi onu görünce ben durur muyum bende Harold Fry'lı istiyorum dedim.Madem kitabını alamadım bari poşeti olsun diye :D Standdaki herkes bunlara şahit oldu arkadaki adamlar bile kıs kıs bize gülüyorlardı.Bir kere kendimizi kaybedince duramıyoruz ne yapalım? :) En sonunda ayrılmayı başardık buradan ama yine her şeyde gözüm kaldı :(



Pena yayınlarından Endgame'e şöyle bir bakıp geçtim.Yine başka sefere :(


Kuzenlerim yemek kitaplarıyla ilgilenirken bu sahneyi gördüm.Dev uyumsuz afişi.Allah'ım sana geliyorum dedim ve ablamı çekiştire çekiştire Artemis'e götürdüm.Artık ne kadar delirdiysem standı çekmemişim bile.Four'un çıkıp çıkmadığını sorduk matbaada dediler Tüyap'a yetişecekmiş.Ablam İpek Ongun'u çok sever yeni kitabının çıktığını duyunca hemen aldı.Bende severim ama onun kadar değil o bildiğin fanıdır.Her neyse standdaki o kıvırcık saçlı ablayla İpek Ongun'dan konuştuk Four'u ve Yoklar serisinin 5.kitabı olan Işık'ı sorduk birde ben çok merak ettiğim Ölmek İçin 13 Sebep kitabını sordum.Bir karışıklık olduğunu bazı kitapların gelmediğini söylediler.Bizde hep olmayan kitapları sormuşuz :( O kitapları alamadık belki ama stand görevlisi bizim çok ilgili olduğumuzu (ve sanırım birazda deli :D) görünce bize defter hediye etti.Aşağıda anlatacağım resmiyle beraber :)


Parodi'nin standına sadece Sen Benim Diğer Yarımsın kitaplarını görmek için uğradım :) Çok güzel indirimleri var onlarında.Ayrıca Derin Suları görünce 2.kitabı sordum çok yakında dediler bundan cesaret aldım Darkest Minds'ı sordum matbaada dediler yanlış hatırlamıyorsam :) Çok mutlu oldum ve sanırım adama birkaç kere ben Derin Suları çok seviyorum çok güzel falan dedim :D:D
Yayınevinin fanı olduğumuzu ablamla o kadar belli ettik ki adam kuzenlerimde dahil hepimize o müthiş defterlerinden verdi hemde üçer tane :D Hemde hiçbir şey almamamıza rağmen çok sevdim onları :)



Ve sırf Kaos Yürüyüşü serisinin son kitabını almak için geçtiğimiz koridora geri döndüğüm stand.
Çok  öksüz kalmış gibiydi Delidolu.Biraz üzüldüm açıkçası.Neyse ben serinin son kitabını elime alıp parasını öderken standdaki bir adam bu seriyi takip mi ediyorsunuz? diye sordu ben evet,çok seviyorum diye cevap verince bravo valla dedi.Buna daha da çok üzüldüm çünkü Kaos Yürüyüşü serisi müthiş bir seri öyle böyle değil anlatamam size.Okurken kafayı yediğiniz,korkunç bir kötü adama sahip olan,yazara bir sürü ödül kazandıran bir seri ve bunun değerinin bilinmemesi beni biraz üzdü.Siz siz olun bu seriye bir şans verin gerçekten pişman olmazsınız.


Sinema teması var bu yıl tüyapta :)


Go! Kitap'ın verdiği muhteşem poster.Harikalar ya :) 



İşte benim yeni hazinelerim.Hepsini değerlimisss diye seviyorum :D
Bu arada Doğan kitap ve Dex'in standlarını çekmemişim.Bunun sebebi Dex'in bu yıl beni biraz hayal kırıklığına uğratması sanırım.Artık klasik olmuş rozetleri yoktu ve indirimdeki kitaplar geçen yılla aynıydı.Küller ve Bana Dokunma serisinin son kitaplarını sorduğumda bilmediklerini öğrendim ve çok üzüldüm.İkisini de çok seviyorum çünkü umarım Dex bir an önce çıkarır son kitaplarını.
Bu arada birde İthaki yayınlarına uğradık.Burada da çok güzel sohbetler ettim stand görevlileriyle ablam ısrarla Ölümcül Tür kitabını almak istedi bende dizisinin (The Strain) kötüye gittiğini almak istemediğimi söyledim öyle orada birazda diziden bahsettik.:)


İşte o harika defter Artemis'ten :) İçi de kitaba benzetilmiş :)


Ben bu kitaba aşık oldum.Yo henüz okumadım ama kenarlarının siyah olması ve konusu beni benden aldı :) Ayrıca aldığım en cool kitap kendisi.Bitter çikolatamm :D


Otobüsle yorgun argın eve dönerken telefonla kargocu aradı ve kitabın geldiğini söyledi.Ben kollarımda kitaplarımla eve gelmeden eve başka bir kitap daha gelmiş :D Çok mutlu oldum tabi geldiğimde evde bir tane daha kitapla karşılaşınca.Bu arada sıradaki tur kitabımız olur kendisi:)


İşte Parodi'nin harika defterleri.:)


Son olarak mutluluğumun karesi :)
Bu arada instagramda daha aktifim oradan takip etmek isterseniz: hayalleriminpeşinde :)
Hepinize güzel haftalar :)

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok güzel kitapların. Ne güzel bir sürü kitap almışsın:)Keyifle oku canım.

Büyülü Ayraç dedi ki...

Zehraa çok güzel kitaplar almışsınnn. *.* Ben de umarım perşembe ya da cuma günü gidicem fuara ya Pegasus çok az indirim yapmış o ne öyle int.de bile %35 görmüştüm ben indirimlerini. :0 Keyifli okumalar. :*

orta boy popcorn dedi ki...

Hepsi çok güzel gözüküyor. Çok güzel ve ayrıntılı bir yazı olmuş, eline sağlık. Çok kıskanıyorum bu hafta sizi. :) Bazı indirimler gerçekten komik malesef. Hepsini keyifle oku! :)

zehraツ dedi ki...

@kitap keyfim çook teşekkür ederim aynıları senin olsun :)

@büyülüayraç teşekkür ederim :) aynen pegasus tam bir hayalkırıklığı ama kitapları çok güzel :(

@asena g. çok saol :) eh birazcık kıskandırmaya çalışmış olabilirim :D

ölümsüzkitaplar dedi ki...

vay be ! harika kitapalar almışsın keyifli okumalar :)))