30 Nisan 2015 Perşembe

Okudum :)


Demir Periler Serisi/Julie Kagawa :
1)Demir Kral
2)Demir Kız 
3)Demir Kraliçe

Bu seri daha çevrilmeden önce kapakları ve perileri konu almasıyla ilgimi çekmişti.Sonra Pegasus Yayınları seriyi çevirmeye başladı.Bende hiç bekletmeden ilk kitabı satın alıp okumaya başladım.
Demir Periler serisi en sevdiğim seriler arasında yer alıyor.Karakterleri olsun yaratılan dünya olsun her şeyiyle diğer serilerden farklı.Bütün o periler ve dünya mitolojisinden alınan yaratıkları okurken bambaşka bir dünyaya sürüklüyor insanı.Öyle ki kitaplar bitmesin, peri dünyasından çıkmayayım istiyorsunuz.
Meghan baş karakterimiz.İlk kitapta 16 yaşında bildiğimiz normal bir genç kız.En yakın arkadaşı Puck.Kendi hallerinde yaşarlarken bir gün Meghan babasının yaz divanının kralı olduğunu öğreniyor.Tabi birde kardeşinin periler tarafından kaçırılması var.Böyle başlıyor karakterlerimizin maceraları ve başlarına gelen onca şeyin üstesinden gelmeye çalışırlarken nefes alacak bir an bile olmuyor.
Birde çok sevgili Cait Sith'imiz yani kedi görünümlü bir peri olan Grimalkin var.Karakterlerin başı ne zaman derde girse bu kedi bir yolunu bulup onları kurtarmayı başarıyor.Sakın şimdi Grimalkin'i böyle yumuş tüylü sevimli bir kedi olarak hayal etmeyin.Huysuzun tekidir kendisi.Çocukların kendisini sevmesine izin vermez, hiçbir şey demeden görünmez olur...Ama en sevdiğim ve kitabın kilit noktalarında önemli bir yere sahip olan bir karakterdir Grimalkin.
Sanırım peri dünyasında iki divan olduğunu söylemem gerek.Yaz ve kış divanları.Eh tahmin edersiniz ki bunlar birbirlerine düşman.Meghan bir yaz prensesi, Ash ise kış prensi. Bu ikiliyi okumaktan da çok keyif aldım tüm seri boyunca.Ash harika, soğuk ama bir o kadarda fedakar bir karakter.Hatta uzun zamandır okuduklarım arasında en fedakar olanlardan.
Spoiler vermeden anlatabildiğim kadar yazmaya çalıştım.Gerçekten güzel kurgulanmış, akıcı ve eğlenceli bir seri.Puck beni tüm seri boyunca güldürmeyi başarmıştır mesela. Okuyun ve hayale edin bu seriyle.
Herkese iyi tatiller. :)

Hiç yorum yok: