11 Nisan 2012 Çarşamba

Okudum:)





ALTI NUMARANIN GÜCÜ/PİTTACUS LORE









Arka Kapak

Onlar Yaklaşıyor.
Onlar Bizi İzliyor.
Onlar Tılsımı Biliyor.
Onlar Miraslarımızı Biliyor.
Onlar Bizim Hakkımızda Çok Şey Biliyor.
Biz Bir Daha Asla Güvende Olmayacağız.
Biz Birbirimizi Bulmalıyız.
Biz Birleşmeliyiz.
Biz Savaşmalı Ve Kazanmalıyız.
Biz Son Savunma Kalesiyiz.


Yazar:Pittacus Lore
Çevirmen:Selim Yeniçeri

Sayfa Sayısı: 520
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları

Sevgili okur  uzaylıların dünyayı işgali vs. gibi kurgulara hayranım.Bu nedenle de bu seriye başladım.Kitap Lorien adlı bir gezegenden kaçan 9 kişiyi ve onların hayatlarını konu alıyor.İlk kitapta 3'nün öldüğünü okuyoruz ve bize hikayesini anlatan kişide 4 numara.Tabi bir de kahramanımızın baş düşmanı Mogadorlular var onlar başlı başına bir dert...4 numaranın hayatı devamlı Mogadorlulardan kaçmakla sürüyor.Ta ki mirasları gelişip diğer numaralarla birleşip savaşana kadar.

DÖRT NUMARA BENİM




Arka Kapak

9 kişi kaçtık 1 numara Malezyada öldürüldü. 2 numara İngilterede... 3 numara Kenyada avlandı. Diğerlerinin peşine düşmeden önce Benim için gelecekler... Dört numara benim. Biz Tam şu an yanınızdan geçiyor olabiliriz. Biz Siz bunu okurken sizi izliyor olabiliriz. Biz Yaşadığınız şehirde, kasabanızda olabiliriz. Biz Herkes olabiliriz. Biz O günü bekliyoruz. Biz Birbirimizi bulacağız. Biz Bir zafer kazanacağız. Biz Birlikte olabilirsek Biz Kurtuluruz. Siz Siz de kurtulursunuz.

Eğer biz kaybedersek her şey yok olur. Buraya dokuz kişi geldik. Sizin gibi görünüyor, sizin gibi konuşuyor ve aranızda yaşıyoruz, ama sizden değiliz. Hayal ettiklerinizi yapabiliyoruz. Hayal edebileceğiniz güçlere sahibiz. Bugüne kadar gördüğünüz her şeyden daha sağlam ve hızlıyız. Biz, çizgi romanlarda ve filmlerde hayran olduğunuz süper kahramanlarız. Ama gerçeğiz!

Planımız büyümek, eğitilmek, güçlenmek, birlik olup onlarla savaşmaktı. Ama bizi bulup savaşı önce onlar başlattı. Şimdi hepimiz kaçıyoruz. Hayatlarımızı gölgelerde, kimsenin bakmayacağı yerlerde geçiriyor, insanların arasına karışmaya çalışıyoruz. Siz bilmeseniz de aranızda yaşıyoruz. Ama onlar biliyor. Pıttacus lore Lorıeni yöneten yüce bilge, on iki yıldır dünyada, dünyanın kaderini belirleyecek savaşa hazırlanıyor. Nerede olduğu belli değil. 


Yazar:Pittacus Lore
Çevirmen:Müge Hestbaek

Sayfa Sayısı: 428
Dili: Türkçe
Yayınevi: Artemis Yayınları

Öyle ahım şahım bir seri değil ama ben yinede seviyorum bu seriyi.Ayrıca 2. kitap ilk kitaba kıyasla çok daha fazla heyecanlı ve daha güzel.İlk kitapta sadece 4 numaranın hayatını okumuştuk ama 2. kitapta bir sürü yeni numarayla tanışıyoruz ve tabi ki onların mirasları vs lerini beraber keşfediyoruz.Kitabın diğer bir güzelliği de 3 kişinin ağzından anlatılması biri tabi ki 4 numara diğeri kitabın adından da anlaşılacağı üzere 6 ötekisi de okuyacaklara süpriz olsun:) Çerez niyetine okunabilecek bir kitap..;);) Hepinize keyifli okumalar..:)

Hiç yorum yok: