18 Şubat 2012 Cumartesi

Okuyorum:)








KEDİLER GÜZEL UYANIR/YEKTA KOPAN
Arka Kapak


"Beklenmedik bir anda, bir kitapla yaşadığın şaşırtıcı buluşma. Kütüphanede, rafta, çalışma masasında öylece durmakta, seni beklediğini bilmeden; zaten sen de farkında değilsin yaşanacakların. Karşılaşıyorsunuz. O senden daha cesur, sınırları yok. Sonrası kendiliğinden geliyor. Mutlusunuz. Hepsi bu."

Öyküler. Kısa öyküler. Çok kısa öyküler. 

Yekta Kopan, edebiyatın en değerli parçası kısa öyküyü titizlikle işliyor. İnsanı derinden kavrayan yalın anlatımıyla hayatın tüm karmaşasını içinde taşıyan çekirdek zamanların resmini yapıyor. Cümleler, sözcükler hatta harfler, bu kitapta birer notaya dönüşüyor ve hayatın gizli ahengini sezdiriyor. Kediler Güzel Uyanır usta işi bir kitap.

Yazar:Yekta Kopan

Sayfa Sayısı: 128
Dili: Türkçe
Yayınevi: Can Yayınları

İtiraf ediyorum kitabı sadece adı yüzünden satın aldım..sayılır:) Bir sürü blogta bu kitaba yapılan övgüleri okudum kitabın adına da bayıldım ve dayanamayıp aldım.İşte kitabı almamın hikayesi tam olarak böyle.Şuan  yarısındayım.Okurken içimi huzur kaplıyor.Tıpkı bir kedinin uyanışını izlemek gibi.Sanırım yazarda böyle düşünmüş olmalı ki kitaba bu ismi vermiş.Neyse lafı fazla uzatmıyorum kendinize iyi bakın.keyifli okumalar:)

3 yorum:

Unknown dedi ki...

adı gercekten güzel kitabın tavsiyenize göre bende listeme alıyorum :))

~♡ηυяѕαℓкιмι™ dedi ki...

Açıkcası ismi beni çok cezbetmedi ama yorumlar ve en son sizin yorumunuzda bu kitabı merakıma celbetti :) Bilgilendirme için teşekkürler.

bidolukitap dedi ki...

kitap kısa kısa denemelerden oluşuyor eğer bu tarzdan hoşlanmıyorsanız almanızı tavsiye etmem.bu arada yorumlarınız için çok teşekkürler..:)