5 Eylül 2011 Pazartesi


METRO 2033/Dmitry Glukhovsky

Arka kapak:Yıl 2033...Nükleer savaş sonrası enkaz haline gelen dünyada insan soyu neredeyse tükenmiş, radyasyon yüzünden kentler yaşanamaz halde. Hayatta kalan birkaç bin kişi yeraltına, dünyanın en büyük nükleer sığınağı olan Moskova Metrosu'na sığınıyor.

Burası insanoğlunun son kalesi.

Yeraltındakiler için en büyük tehlike Karaderililer. İstasyonlar mini devletlere bölünmüş. İdealler, dinler, temiz su filtreleri gibi nedenlerle bir araya gelmiş halklar. Duygular yerini içgüdülere bırakmış.

Tek bir amaç var: Ne pahasına olursa olsun hayatta kalmak.

Genç Artyom'a yaklaşmakta olan karanlık tehlikeye karşı halkı uyarması için Metro'nun kalbi, "Polis" istasyonuna gitme görevi verilir. Metro'nun kaderi belki de tüm insanlığın kaderi Artyom'un elindedir artık.


Puanım:7/10
Kitap okunmaya değer.Yazar bütün o atmosferi yaratıkları vs. bize çok iyi aktarmış.Ama kitap bazı yerlerde akıcılığını yitiriyor ve anlaşılması zorlaşıyor.Süpriz sonu sayesinde insanı gerçektende düşünmeye iten bir kitap.Şahsen ben bir süre kitabın etkisinden çıkamamıştım.Okuyun,tavsiye ederim.

Dipnot:Kitabın birde oyunu var ben oynadım zaten kitaptan o şekilde haberim oldu.Eğer kitabın atmosferini görmek isterseniz oyunu tavsiye ederim müthiş bir görselliği var çünkü.Birde kitabın içinde haritalar var metronun büyüklüğünü anlamamıza yardımcı oluyor.

Gürer Yayınları-Mayıs 2010-568 sf.

Hiç yorum yok: