20 Eylül 2014 Cumartesi

Kitaplığımı Düzenledim :)



Üzerinde çok uğraştım ve gerçektende neredeyse hiçbir şey bilmedem yaptım :)
İlk videomu yapmış oldum böylece sakın vlog sanmayın sadece kitaplığımın resimleri var :D

9 Eylül 2014 Salı

Okudum :)


Sen Benim Diğer Yarımsın-Holly Bourne

Önceki yorumumu tekrar okuyunca bu yorumu biraz daha çeki düzen vererek yazmak istedim.Çok sevdiğim kitapları yorumlarken bayağı saçmalıyormuşum bunu farkettim.Bu kitabı da çok seviyorum o yüzden derin bir nefes alıp kafamı toplamam gerek :)
Bu kitabı çok güzel bir indirimde görünce almaya karar vermiştim.Öyle ki almayı hiç düşünmüyordum hatta aldıktan sonra bile acaba almasamıydım diye içim içimi yedi.Çünkü Lys'ye bir ay falan kalmıştı.Tüm bu endişeler kitap elime ulaştığı an uçup gitti.Kapağa hayran kalmıştım ve kitabı seveceğimi o an anladım.İlk görüşte aşk bizimkisi.. :)
İlk sayfalar biraz hayal kırıklığıydı çünkü klişelerle dolu olan bir kitapta klişelerden nefret eden bir kızdı başkarakterimiz.Çok tuhaf bir cümle kabul ediyorum.Aslında klişeler derken bizim klişe sandığımız şeylerdi bunlar.Yani kitabı en başta çok hafife almıştım.Sonra kitap bize aslında sıradan olmadığının sinyallerini vermeye başladığında şaşkınlıkla okumaya devam ettim.Poppy ve Noah'ın hikayesi aslında bir aşk hikayesi değil.Yani tamam öyle ama işin içinde fantastik ögeler var.Kitaba başlarken hatta satın alırken bile içinde fantastik olacağını bilmiyordum.Hele ki konuyu tamamen etkileyen kitabın sonunu değiştiren bir şeyleri asla beklemiyordum.Sadece sıradan bir aşk hikayesi sanmıştım ama kitap beni mahvetti.Yine!
Aslında biraz Noah'tan bahsetmek isterdim cidden.Ah ama ya bu yazarlar bizden ne istiyorlar bilmiyorum.Noah bir rock grubunda çalıyor ve Poppy onun bir konserine gittiğinde tanışıyorlar.İlk karşılaşmaları çok güzeldi gerçekten içimden oh iyi oldu demiştim ama tabi o zamanlar Noah'ı tanımıyordum :(
Poppy ve Noah'ın hikayesine katılan fantastik ögeler imkansız bir şekilde hikayeyi daha akla yatkın yapmış.Nasıl yani diye sormayın söyleyemem.Gerçekten okumanızı istediğim bir kitap bu.Şimdi buraya ne yazsam spoiler olacak ya of o yüzden sadece hüzünlü bir aşk hikayesi demek istiyorum bu kitap için.Okuduktan sonra kendinize gelemeyeceğiniz bir kitap.Kafanızda 'acaba?' sorularını oluşturacak bir kitap.Kısacası bir film tadında ve eylül ayının hüzünlü haline tamı tamına yakışacak bir kitap.. Kitabı okuduktan sonra gelin beraber dertleşelim bak yine hatırladım sonunu :(:(

7 Eylül 2014 Pazar

Okudum :)



Beni Bırakma-Tahereh Mafi

Pekala söze nasıl başlayacağımı bilmiyorum...Bu kitap benim için çok değerli gerçekten.İlk kitabı soluksuz okuduktan sonra ikinci kitabı çok beklememiştim.Çünkü serinin en başında Warner'la tanıştığım ilk sayfalardan beri Adam umrumda bile değildi.Warner'ın kötülüğü,yaptığı şeyler..Hiçbirini umursamıyordum.Ama kitabın sonunda öyle olunca işte ikinci kitabı pek okumak istemedim.Of kitabı okurken dinlediğim şarkıyı dinliyorum şu anda ve bu satırları yazarken çok zorlanıyorum.Düşünün bu kitabı okuyalı yaklaşık bir yıl oluyor onca zamandır yorumunu yapmadım ama hala yazarken kitabı en başından yaşıyorum.Bu kitabı sadece birkaç saatte bitirdim ama yıkıldım.Anlatamıyorum işte böyle bir kitap okumadıysanız beni anlamanız biraz zor.Tamam denemeye çalışacağım aslında ilk kitaptan sonra ikincisini almayı hiç düşünmemiştim.Nedenini bilmiyorum kitabın çıktığını gördüğümde aklımda satın almak yoktu.Sonra facebookta bir yarışma gördüm.İkinci olana bu kitabı hediye ediyorlardı.Herhalde hiçbir yarışmaya katılıp ikinci olmayı bu kadar istememiştim.Pek umudumda yoktu açıkçası sonra sonuçlar açıklandı ve 2. olduğumu gördüm.Ondan sonrasını tahmin edersiniz...
Kitap elime ulaştığı gün okumaya başladım ve aynı şarkıyı onlarca kez dinledikten sonra kitap bittiğinde büyük bir boşluğa düştüm ve kendimi toparlamam uzun zaman aldı.Farkettiyseniz kitabın içeriğine dair hiçbir şey yazmadım burada.Eğer yazarsam işin içinden çıkamayacağım çünkü.Warner..Benim için en değerli kitap karakteri kesinlikle bunu rahatça söyleyebilirim.Okuyun gerçekten bu seri ikinci kitabı ilkinden bile güzel olan müthiş bir seri.Dex'e hala 3.kitap ve Warner'ın ağzından yazılmış novellayı çıkarmadıkları için kızgınım.Warner'ın ağzından yazılmış ya!!
Tamam sakinim..
Kitaba bakarken bile içim bir tuhaf olduğundan bu yorumumu böyle yazmak zorunda kaldım. (yazamadım)
Benim için şarkılarla bütünleşmiş özel kitaplar vardır.Sayıları çok azdır ama çok güzellerdir.Bu kitabın benim için iki şarkısı var eğer bana güveniyorsanız okurken bu şarkıları dinleyin.Hatta okumasanız bile dinleyin bu şarkıları çok güzeller çünkü..


Boyce Avenue - Dare to believe




Temas-Gölgeler ve Sessizlik

Bu yukarıdaki şarkının Juliette için yazıldığına inanıyorum.Gerçekten sözleri onun
ağzından çıkmış gibi..

Bu arada kendimi kitaba kaptırmışım söylemeyi unuttum :) Üniversiteye kayıt yaptırdım.Hayatımın en zorlu yılını geçirdikten sonra ve tabi korkunç lise hayatımdan sonra bu benim için tertemiz bir sayfa olacak inşallah.Hepinize bu süreçte farkında olmasanız bile benim yanımda olduğunuz için teşekkür ederim.Kitaplarım ve blogum ve tabi ki sevimli canavar arkadaşlarım olmasaydı bu süreç tam bir kabusa dönerdi..
Çok duygusala bağladım neyse son sözüm bu artık Moleküler Biyoloji ve Genetik öğrencisiyim ve sevdiğim şeyi okuyacağım için çok heyecanlıyım :D
Hepinize musmutlu pazarlar :)

1 Eylül 2014 Pazartesi

Kitap Canavarları 14.Blog Turu/Yeni Dünya-Anna Carey/Serinin Diğer Kitapları


Once-Anna Carey (Eve #2)

When you're being hunted, who can you trust?

For the first time since she escaped from her school many months ago, Eve can sleep soundly. She's living in Califia, a haven for women, protected from the terrifying fate that awaits orphaned girls in The New America.

But her safety came at a price: She was forced to abandon Caleb, the boy she loves, wounded and alone at the city gates. When Eve gets word that Caleb is in trouble, she sets out into the wild again to rescue him, only to be captured and brought to the City of Sand, the capital of The New America.

Trapped inside the City walls, Eve uncovers a shocking secret about her past--and is forced to confront the harsh reality of her future. When she discovers Caleb is alive, Eve attempts to flee her prison so they can be together--but the consequences could be deadly. She must make a desperate choice to save the ones she loves . . . or risk losing Caleb forever.

In this breathless sequel to "Eve," Anna Carey returns to her tale of romance, adventure, and sacrifice in a world that is both wonderfully strange and chillingly familiar.


Rise-Anna Carey (Eve #3)

How far will you go when you have nothing left to lose?

When she lost her soul mate, Caleb, Eve felt like her world had ended. Trapped in the palace, forced to play the part of the happy, patriotic princess of The New America—and the blushing bride of her father's top adviser—Eve's whole life is a lie. The only thing that keeps her going is Caleb's memory, and the revolution he started.

Now, Eve is taking over where Caleb left off. With the help of Moss, an undercover subversive in the King's court, she plots to take down The New America, beginning with the capital, the City of Sand. Will Eve be able to bring about a new, free world when she's called upon to perform the ultimate act of rebellion—killing her father?

In Rise, Eve must choose who to leave behind, who to save, and who to fight as Anna Carey's epic tale of romance and sacrifice in the chilling dystopia of The New America comes to a stunning conclusion.